Fantastique – Costa Blanca

Fantastique

Fantastique met: Costa Blanca

Fantastique is een Nederlandse muziekgroep die in de jaren 80 bekendheid verwierf. Hun grootste hit was het nummer “Costa Blanca”, dat uitkwam in 1985.

Over Fantastique

Fantastique bestond uit drie leden: Humphrey Campbell, Stella Gommans en Anita Meyer. Ze brachten energieke popmuziek met een vleugje disco en funk. Het trio stond bekend om hun catchy melodieën en dansbare beats.

“Costa Blanca”

“Costa Blanca” was het meest succesvolle nummer van Fantastique. Het lied vertelt het verhaal van een zonnige vakantie aan de Spaanse kustlijn, waarbij alle dagelijkse zorgen worden vergeten. Met zijn aanstekelijke refrein en vrolijke sfeer werd het al snel een favoriet onder fans van de groep.

“Costa Blanca” behaalde hoge noteringen in diverse hitlijsten en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op nostalgische radiostations.

Nalatenschap

Hoewel Fantastique niet lang actief bleef als groep, blijft “Costa Blanca” een herkenbaar en geliefd nummer binnen de Nederlandse muziekgeschiedenis. Het belichaamt perfect de vrolijke sound van de jaren 80 en blijft mensen tot op de dag van vandaag enthousiast maken.

De muziek van Fantastique en hun hit “Costa Blanca” blijven een tijdloze herinnering aan de Nederlandse popmuziek uit de jaren 80.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.