Fine Young Cannibals – Ever Fallen In Love

Fine Young Cannibals

Fine Young Cannibals – Ever Fallen In Love

Fine Young Cannibals was een Engelse band die actief was in de jaren 80 en 90. De band bestond uit zanger Roland Gift, bassist David Steele en gitarist Andy Cox.

Een van hun bekendste nummers is “Ever Fallen In Love”, een cover van het originele nummer van punkband Buzzcocks uit 1978. Het nummer werd uitgebracht in 1986 als onderdeel van hun album “The Raw & the Cooked”.

“Ever Fallen In Love” is een energiek popnummer met invloeden van soul en new wave muziek. Het kenmerkt zich door de krachtige stem van Roland Gift en de catchy gitaarriffs.

Het nummer behaalde internationaal succes en stond hoog genoteerd in verschillende hitlijsten, waaronder de Britse Singles Chart en de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het leverde Fine Young Cannibals zelfs een Grammy Award-nominatie op voor Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal.

Hoewel Fine Young Cannibals nog andere hits hadden, zoals “She Drives Me Crazy” en “Good Thing”, wordt “Ever Fallen In Love” vaak gezien als een van hun meest iconische nummers. Het blijft populair tot op de dag van vandaag en wordt regelmatig gedraaid op radiozenders wereldwijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.