Fine Young Cannibals – Suspicious Minds

Fine Young Cannibals

Fine Young Cannibals – Suspicious Minds

De Fine Young Cannibals was een Britse band uit de jaren 80 en 90. Ze waren vooral bekend om hun hit “Suspicious Minds”. Deze song werd in 1986 uitgebracht als onderdeel van hun album “The Raw & the Cooked”.

“Suspicious Minds” is oorspronkelijk geschreven en opgenomen door Elvis Presley in 1969. De Fine Young Cannibals brachten echter een zeer succesvolle coverversie uit, die hen internationale erkenning gaf.

Achtergrondinformatie over de band

De Fine Young Cannibals bestonden uit zanger Roland Gift, bassist David Steele en gitarist Andy Cox. Ze werden gevormd nadat de leden hun vorige band The Beat hadden verlaten.

Het genre van de Fine Young Cannibals kan worden omschreven als een mix van pop, soul en new wave. Ze stonden bekend om hun unieke geluid dat invloeden had van Motown-muziek.

Succes van “Suspicious Minds”

Toen de coverversie van “Suspicious Minds” werd uitgebracht, behaalde het nummer wereldwijd grote successen. Het bereikte bijvoorbeeld de top tien in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten.

Met deze hit wonnen de Fine Young Cannibals ook verschillende prestigieuze prijzen, waaronder een BRIT Award voor Beste Britse Single in 1990.

Naast “Suspicious Minds” had de band nog andere hits, zoals “She Drives Me Crazy” en “Good Thing”. Ze werden beschouwd als een van de meest succesvolle bands uit die tijd.

Helaas ging de band in 1992 uit elkaar, maar hun muziek blijft geliefd bij fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.