Frankie Goes To Hollywood – Rage Hard

Frankie Goes To Hollywood

Frankie Goes To Hollywood – Rage Hard

Frankie Goes To Hollywood was een Britse band die in de jaren ’80 grote successen boekte. Ze waren vooral bekend om hun hit “Rage Hard”.

Achtergrondinformatie over Frankie Goes To Hollywood

Het succes van Frankie Goes To Hollywood begon in 1983, toen ze getekend werden bij het platenlabel ZTT Records. De band bestond uit vijf leden: Holly Johnson, Paul Rutherford, Mark O’Toole, Peter Gill en Brian Nash.

Hun debuutsingle “Relax” werd al snel een enorme hit en stond wekenlang op nummer één in de Britse hitlijsten. Dit controversiële nummer zorgde voor veel ophef vanwege zijn expliciete teksten en seksuele thema’s.

Rage Hard – de grootste hit van Frankie Goes To Hollywood

“Rage Hard” is afkomstig van het tweede album van de band, genaamd “Liverpool”. Het nummer werd uitgebracht in 1986 en behaalde wederom grote successen. Het bereikte de top 5 van de Britse charts.

“Rage Hard” staat bekend om zijn energieke sound en krachtige vocalen van leadzanger Holly Johnson. Het is een typisch voorbeeld van het geluid waar Frankie Goes To Hollywood zo populair mee werd: elektronische beats gecombineerd met catchy melodieën.

Einde van Frankie Goes To Hollywood

In 1987 besloot de band uit elkaar te gaan. Ondanks hun korte bestaan heeft Frankie Goes To Hollywood een blijvende invloed gehad op de muziekwereld, vooral dankzij hits als “Relax” en “Rage Hard”.

Hoewel ze niet meer actief zijn, wordt de muziek van Frankie Goes To Hollywood nog steeds gewaardeerd door fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.