Frankie Goes To Hollywood – The Power Of Love

Frankie Goes To Hollywood

Frankie Goes To Hollywood – The Power Of Love

Frankie Goes To Hollywood was een Britse band uit de jaren 80. Ze werden vooral bekend met hun hit “The Power Of Love”. De band werd opgericht in Liverpool in 1980 en bestond uit Holly Johnson, Paul Rutherford, Peter Gill, Mark O’Toole en Brian Nash.

“The Power Of Love” is een nummer dat oorspronkelijk werd geschreven door de Amerikaanse rockband Jennifer Rush. Frankie Goes To Hollywood maakte er echter een eigen versie van die enorm populair werd. Het nummer bereikte de eerste plaats in de Britse hitlijsten en stond daar maar liefst negen weken lang.

Het succes van “The Power Of Love”

“The Power Of Love” wordt vaak beschouwd als één van de grootste kersthits aller tijden. Hoewel het geen typisch kerstlied is, heeft het wel een emotionele en hoopvolle boodschap die goed past bij deze tijd van het jaar. De combinatie van krachtige vocals, meeslepende melodieën en inspirerende teksten maakt dit nummer tot een klassieker.

In latere jaren heeft “The Power Of Love” nog steeds zijn populariteit behouden. Het wordt regelmatig gebruikt in films, televisieshows en reclamespotjes. Daarnaast blijft het ook live veelvuldig gespeeld worden tijdens concerten of optredens van Frankie Goes To Hollywood.

Frankie Goes To Hollywood’s legacy

Hoewel Frankie Goes To Hollywood voornamelijk bekend is geworden door “The Power Of Love”, hebben ze ook andere hits op hun naam staan. Enkele van deze nummers zijn “Relax” en “Two Tribes”. Ondanks dat de band in 1987 uit elkaar ging, blijft hun muziek nog steeds geliefd bij fans over de hele wereld.

Dankzij het succes van “The Power Of Love” heeft Frankie Goes To Hollywood een onuit

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.