Frankie Goes To Hollywood – War! (Hidden)

Frankie Goes To Hollywood

Frankie Goes To Hollywood met: War! (Hidden)

Frankie Goes To Hollywood was een Britse band die in de jaren ’80 grote successen behaalde. Een van hun bekendste nummers is “War!”, ook wel bekend als “War! (Hidden)”. Dit nummer werd uitgebracht in 1984.

“War!” is een protestlied tegen oorlog en geweld, dat zich voornamelijk richt op het conflict tussen Groot-Brittannië en Argentinië tijdens de Falklandoorlog. De tekst benadrukt de absurditeit en zinloosheid van oorlogen en roept op tot vrede en verzoening.

Achtergrond

De band Frankie Goes To Hollywood werd gevormd in Liverpool in 1980. Ze braken door met hun debuutsingle “Relax” in 1983, waarmee ze meteen een controversiële reputatie kregen vanwege de expliciete teksten. Het succesvolle album “Welcome to the Pleasuredome” volgde al snel, waarop ook het nummer “War!” te vinden is.

Betekenis van het nummer

“War!” laat duidelijk het standpunt zien van Frankie Goes To Hollywood over oorlogvoering. De tekst bevat krachtige boodschappen zoals:

We won’t fight another war!

This is the way to solve it all!

Hiermee willen ze aantonen dat er betere manieren zijn om conflicten op te lossen dan door middel van oorlog. Het nummer roept op tot verandering en een einde aan geweld.

Invloed en legacy

“War!” werd een hit in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het succes van het nummer droeg bij aan de populariteit van Frankie Goes To Hollywood en verstevigde hun positie als belangrijke band in de jaren ’80.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.