Gala – Freed From Desire

Gala

Gala – Freed From Desire

Gala is een Italiaanse zangeres en songwriter die bekend staat om haar hitnummer “Freed From Desire”. Dit nummer, uitgebracht in 1996, werd een grote hit over de hele wereld.

“Freed From Desire” is een danspop-nummer met aanstekelijke beats en pakkende melodieën. Het lied heeft sterke invloeden van housemuziek gemengd met Latijns-Amerikaanse ritmes. Gala’s unieke stemgeluid draagt bij aan de energie en het enthousiasme van het nummer.

Achtergrond

Geboren als Gala Rizzatto op 6 september 1975 in Milaan, Italië, begon ze haar muzikale carrière al op jonge leeftijd. Ze verliet echter al snel de academische wereld om zich volledig te richten op haar passie voor muziek.

In 1996 bracht Gala haar debuutalbum “Come into My Life” uit, waarop “Freed From Desire” verscheen als de lead single. Het nummer werd al snel een enorme hit in Europa en bereikte ook hoge posities in verschillende hitlijsten over de hele wereld.

Invloed en nalatenschap

“Freed From Desire” heeft sindsdien zijn status als popklassieker behouden. Het wordt nog steeds vaak gedraaid tijdens feestjes en evenementen overal ter wereld. De vrolijke energie van het nummer blijft mensen inspireren om te dansen en te genieten van het moment.

Gala heeft met haar muziek en stijlvolle imago een blijvende indruk achtergelaten in de muziekindustrie. Ze wordt erkend als een iconische figuur in de Europese dance- en popmuziekscène van de jaren 90.

Hoewel Gala’s succes voornamelijk gekoppeld is aan “Freed From Desire”, heeft ze ook andere hits geproduceerd, waaronder “Let a Boy Cry

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.