Gap Band – Say Oops Upside Your Head

Gap Band

Gap Band – Say Oops Upside Your Head

Say Oops Upside Your Head is een nummer uit 1980 van de Amerikaanse funkband Gap Band. Het werd geschreven door leden van de band, waaronder leadzanger Charlie Wilson.

Achtergrond

Het nummer is een vrolijk en aanstekelijk funky liedje dat veel succes had in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk. Het staat bekend om zijn kenmerkende refrein waarin de tekst “Oops upside your head” herhaaldelijk wordt gezongen.

Gap Band was een populaire funkband in de jaren ’80, bestaande uit drie broers: Charlie, Ronnie en Robert Wilson. Ze stonden bekend om hun energieke live-optredens en funky muziekstijl.

Inspiratie en betekenis

Het nummer Say Oops Upside Your Head heeft geen diepgaande betekenis, maar fungeert voornamelijk als een feel-good dansnummer. De inspiratie voor het nummer kwam vanuit spontane improvisaties tijdens optredens, waarbij ze het publiek aanmoedigen om op te staan ​​en mee te doen met eenvoudige choreografieën zoals hoofdknikken of handklappen.

Dit nummer werd later gesampled door andere artiesten zoals Snoop Dogg en Christina Aguilera, wat aantoont hoe invloedrijk en geliefd het is gebleven door de jaren heen.

Einde van de band

In 2010 kondigde Gap Band aan dat ze zouden stoppen met optreden als een band. Ze hadden een indrukwekkende carrière en lieten een blijvende impact achter op de funk- en R&B-muziekscene.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.