Genesis – Turn It On Again

Genesis

Genesis – Turn It On Again

Genesis is een Engelse progressieve rockband die in 1967 werd opgericht. De band staat bekend om hun innovatieve en experimentele muziekstijl, waarbij ze verschillende genres combineren zoals rock, pop, folk en klassieke muziek.

Turn It On Again is een van de bekendste nummers van Genesis. Het werd uitgebracht in 1980 als de openingstrack van hun album “Duke”. Het nummer wordt gekenmerkt door zijn aanstekelijke gitaarriffs en het energieke drumwerk van Phil Collins.

Inspiratie achter het nummer

“Turn It On Again” gaat over nostalgie en verlangen naar vroegere tijden. De songtekst roept op tot het herbeleven van je jeugdige energie en passie voor het leven. Het refrein nodigt luisteraars uit om oude herinneringen weer tot leven te brengen: “Turn it on again, turn it on again”.

Invloed en populariteit

Dit nummer heeft wereldwijd succes behaald en blijft geliefd onder fans van Genesis. Het werd regelmatig gespeeld tijdens liveoptredens van de band en staat bekend als een favoriet onder concertgangers.

Turn It On Again is ook gebruikt in verschillende films, commercials en televisieseries, waardoor het nog meer exposure kreeg buiten de fanbase van Genesis.

Erfenis

Genesis heeft een blijvende invloed gehad op de muziekwereld en wordt beschouwd als een van de pioniers van het progressieve rockgenre. Met nummers zoals “Turn It On Again” hebben ze hun stempel gedrukt op de muziekindustrie en hebben ze miljoenen fans over de hele wereld weten te bereiken.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.