George Benson – Lady Love Me (One More Time)

George Benson

George Benson is een jazz gitarist geboren op 22 maart 1943 in Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Hij begon zijn carrière met het spelen van straight-ahead instrumentale jazz met organist Jack McDuff. In 1964 nam hij zijn eerste album als leider op, genaamd “The New Boss Guitar”, samen met Brother Jack McDuff aan de orgel.

Benson’s volgende opname was “It’s Uptown” met het George Benson Quartet, waar Lonnie Smith aan de orgel en Ronnie Cuber aan de baritonsaxofoon meespeelden. Dit album toont Benson’s talent in het construeren van swingende bebop-lijnen bij razendsnelle tempos. Hierna kwam “The George Benson Cookbook”, ook weer met Lonnie Smith en Ronnie Cuber.

Een van zijn grootste hits is het nummer “This Masquerade”, dat te vinden is op het bestverkopende album “Breezin'”. Met dit album sloeg Benson een commerciëlere richting in wat hem een breder publiek opleverde maar sommige jazzfans vervreemdde. Andere singles die de Billboard Hot 100-hitlijsten haalden waren onder andere “On Broadway” (1978), “Love Ballad” (1979), “Give Me The Night” (1980) en “Turn Your Love Around” (1982).

Benson blijft uitstekende jazzgitaar spelen, zoals te horen is op albums zoals Jimmy Smith’s Off the Top, zijn eigen live-album Par Excellence en Tenderly waarbij hij wordt begeleid door McCoy Tyner op piano.

Voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie heeft George Benson een ster gekregen op Hollywood Walk of Fame op 7055 Hollywood Blvd. Je kunt meer lezen over George Benson op Last.fm.

George Benson’s nummer “Lady Love Me (One More Time)” is uitgebracht in [jaartal]. Het behaalde de hoogste positie [positie] in de Nederlandse hitlijsten.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.