George Michael – Faith

George Michael

George Michael – Faith

Faith is het tweede soloalbum van de Britse artiest George Michael, uitgebracht in 1987. Het album betekende een grote doorbraak voor Michael en vestigde zijn naam als een succesvolle solomuzikant.

Achtergrond

George Michael, geboren op 25 juni 1963 in Londen, begon zijn muziekcarrière als lid van het popduo Wham! Samen met Andrew Ridgeley scoorde hij hits zoals “Wake Me Up Before You Go-Go” en “Careless Whisper”. Na het uiteenvallen van Wham! besloot George Michael solo verder te gaan.

Faith was zijn eerste soloalbum na het vertrek bij Wham! Het album werd geproduceerd door George Michael zelf en bevatte invloeden uit verschillende genres zoals pop, soul en R&B. Het titelnummer “Faith” groeide al snel uit tot een iconisch nummer dat wereldwijd bekendheid verwierf.

Inhoud van het album

Het album Faith bevatte naast de hit single ook andere succesvolle nummers zoals “Father Figure”, “One More Try” en “Monkey”. Deze nummers werden gekenmerkt door hun catchy melodieën, sterke vocalen en persoonlijke teksten.

Voor veel fans was Faith een belangrijk keerpunt in de carrière van George Michael. Hij toonde zich niet alleen als getalenteerde zanger, maar ook als begaafd songwriter en muzikant. Het album werd zowel commercieel als kritisch een groot succes.

Erfenis

Met Faith vestigde George Michael zich definitief als een van de meest getalenteerde artiesten van zijn generatie. Het album won verschillende prijzen, waaronder de Grammy Award voor Album of the Year in 1989.

Helaas overleed George Michael op 25 december 201

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.