George Michael – I Want Your Sex

George Michael

George Michael

George Michael was een Britse singer-songwriter die bekend stond om zijn soulvolle stem en emotionele teksten. Hij werd geboren op 25 juni 1963 in Londen en overleed op 25 december 2016.

I Want Your Sex

“I Want Your Sex” is een nummer van George Michael uitgebracht in 1987. Het was de eerste single van zijn album “Faith”. Het provocerende nummer zorgde destijds voor veel controverse, omdat het openlijk sprak over seksualiteit en verlangen.

In “I Want Your Sex” bezingt George Michael de krachtige aantrekkingskracht tussen twee mensen en pleit hij voor eerlijke communicatie over seksuele verlangens binnen een relatie. Met deze song brak hij taboes open en zette hij zich af tegen de conservatieve normen die destijds heersten.

Het nummer werd wereldwijd een grote hit, bereikte de top van vele hitlijsten en droeg bij aan het immense succes van het album “Faith”. Naast het commerciële succes wordt dit nummer ook geprezen als een belangrijk muzikaal statement in de carrière van George Michael.

“I Want Your Sex” is niet alleen memorabel door zijn catchy melodieën, maar ook door de moedige boodschap die erin verscholen ligt.”

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.