Golden Earring – Temporary Madness

Golden Earring

Golden Earring: Temporary Madness

Golden Earring, opgericht in 1961, is een Nederlandse rockband die internationaal succes heeft behaald. Een van hun bekende nummers is “Temporary Madness”.

Het ontstaan van Golden Earring

In 1961 begon de band als The Tornados en later veranderden ze hun naam naar The Golden Earrings. In de jaren ’70 hebben ze uiteindelijk gekozen voor de huidige naam, Golden Earring.

“Temporary Madness”: een bekend nummer

“Temporary Madness” is uitgebracht in 1980 als onderdeel van het album “Prisoner of the Night”. Het nummer werd een grote hit in Nederland en bereikte ook internationale populariteit.

Met zijn catchy melodieën en sterke gitaarriffs wordt “Temporary Madness” vaak beschouwd als een klassieker binnen het repertoire van Golden Earring.

Gouden plaat

Voor het album “Prisoner of the Night”, waarop “Temporary Madness” te vinden is, heeft Golden Earring een gouden plaat ontvangen. Dit geeft aan dat het album meer dan 50.000 keer verkocht werd in Nederland.

Met hun lange carrière en vele hits blijft Golden Earring nog steeds geliefd bij zowel oude fans als nieuwe generaties muziekliefhebbers.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.