Goombay Dance Band – Seven Tears

Goombay Dance Band

Goombay Dance Band met: Seven Tears

Goombay Dance Band is een Duitse band die in de jaren ’80 bekendheid verwierf met hun hit “Seven Tears”. Het nummer werd uitgebracht in 1981 en behaalde hoge posities in de internationale hitlijsten.

“Seven Tears” is een vrolijk en dansbaar nummer, waarin de Caribische invloeden duidelijk te horen zijn. De band mixt verschillende muziekstijlen, zoals pop, reggae en calypso, waardoor hun muziek uniek en aanstekelijk klinkt.

Achtergrond van de Goombay Dance Band

De Goombay Dance Band werd opgericht door Oliver Bendt in 1979. De naam van de band is geïnspireerd op het traditionele Bahamaanse ritme genaamd “goombay”. Hun muziek kenmerkt zich door vrolijke melodieën, zomerse klanken en exotische instrumenten.

In totaal bracht de Goombay Dance Band meerdere albums uit tijdens hun carrière. Naast “Seven Tears” scoorden ze ook hits met nummers als “Sun of Jamaica”, “Eldorado” en “Aloha-Oe, Until We Meet Again”.

Erfenis van Goombay Dance Band

Ondanks dat de populariteit van Goombay Dance Band wat afnam na het hoogtepunt in de jaren ’80, wordt hun muziek nog steeds gewaardeerd door fans overal ter wereld. Hun vrolijke en aanstekelijke nummers brengen nog altijd een zomers gevoel met zich mee.

Met “Seven Tears” heeft Goombay Dance Band een tijdloos nummer gecreëerd dat nog steeds regelmatig op de radio te horen is en mensen uitnodigt om mee te dansen. Het blijft een klassieker in het genre van tropische popmuziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.