Gorillaz – Clint Eastwood

Gorillaz

Gorillaz

Gorillaz is een Britse virtuele band die in 1998 werd opgericht door muzikant Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett. De bandleden worden gepresenteerd als animatiepersonages, waardoor Gorillaz bekend staat als een van de eerste virtuele bands ter wereld.

Clint Eastwood

“Clint Eastwood” is een nummer van Gorillaz dat in 2001 werd uitgebracht. Het is de debuutsingle van hun gelijknamige album “Gorillaz”. Het nummer bevat invloeden uit hiphop, elektronische muziek en alternative rock.

De tekst van “Clint Eastwood” bevat verschillende thema’s, zoals verveling, isolatie en identiteit. Het refrein wordt gezongen door rapper Del the Funky Homosapien, terwijl Damon Albarn de coupletten voor zijn rekening neemt.

Het nummer werd een grote hit en bereikte hoge posities in diverse internationale hitlijsten. Het succes van “Clint Eastwood” zorgde ervoor dat Gorillaz wereldwijd bekendheid verwierf en legde de basis voor hun verdere carrière.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.