Gotye Ft. Kimbra – Somebody That I Used To Know

Gotye Ft. Kimbra

Gotye Ft. Kimbra – Somebody That I Used To Know

Gotye is een Belgisch-Australische singer-songwriter die bekendheid verwierf met het nummer “Somebody That I Used To Know”, in samenwerking met de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra.

Het nummer werd uitgebracht in 2011 en groeide al snel uit tot een wereldwijde hit. Het kenmerkt zich door zijn unieke sound, waarbij Gotye’s melancholische stem wordt gecombineerd met Kimbra’s krachtige vocale bijdrage.

“Somebody That I Used To Know” vertelt het verhaal van een gebroken liefdesrelatie en de pijnlijke gevoelens die daaruit voortkomen. De tekst is eerlijk en emotioneel geladen, waardoor het nummer veel mensen aansprak.

De muziekvideo van het liedje was ook zeer opvallend. Deze werd volledig in stop-motion geanimeerd en toont Gotye en Kimbra naakt, bedekt met verfachtige patronen. De video heeft miljoenen views verzameld op YouTube.

“Somebody That I Used To Know” won verschillende prijzen, waaronder drie Grammy Awards voor Record of the Year, Best Pop Duo/Group Performance en Best Alternative Music Album. Het succes van dit nummer bracht Gotye internationale erkenning als artiest.

Dankzij “Somebody That I Used To Know” kon Gotye vele andere hits produceren en bleef hij populair onder fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.