GQ – Shake (Extended Version)

GQ

GQ met: Shake (Extended Version)

GQ is een Amerikaanse R&B en funkband uit de jaren ’70. Een van hun bekendste nummers is “Shake”, in het bijzonder de extended version. Dit nummer werd uitgebracht in 1978 en was een grote hit in zowel de Verenigde Staten als internationaal.

“Shake” heeft een funky groove, gecombineerd met soulvolle vocalen en dansbare ritmes. Het nummer wordt gekenmerkt door zijn aanstekelijke melodie en energieke instrumentatie. De extended version van “Shake” duurt langer dan de originele versie, waardoor er meer ruimte is voor improvisatie en muzikale hoogtepunten.

GQ bestond uit Emanuel Rahiem Leblanc, Keith Crier, Herb Lane en Paul Service. Samen creëerden ze een uniek geluid dat zowel liefhebbers van R&B als funk aansprak. Hun muziek kenmerkte zich door strakke arrangementen, harmonische samenzang en vloeiende overgangen tussen verschillende genres.

Met hun hitsingle “Shake” behaalde GQ wereldwijde erkenning binnen de muziekindustrie. Het nummer werd vaak gedraaid op radiozenders overal ter wereld en bereikte hoge posities in diverse hitlijsten. Ook vandaag nog blijft “Shake” een populair nummer onder liefhebbers van nostalgische R&B-klanken.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.