Grandmaster Flash & The Furious Five – The Message

Grandmaster Flash & The Furious Five

Grandmaster Flash & The Furious Five met: The Message

Grandmaster Flash & The Furious Five is een Amerikaanse hiphopgroep die in de jaren 80 bekend werd. De groep bestond uit Grandmaster Flash, Melle Mel, Kidd Creole, Rahiem, Mr. Ness/Scorpio en Cowboy.

The Message

Een van hun meest bekende nummers is “The Message”. Dit nummer werd uitgebracht in 1982 en wordt gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van hiphopmuziek. Het was het eerste rapnummer dat serieuze sociale en politieke boodschappen overbracht.

In “The Message” rapt Melle Mel over de moeilijkheden waarmee mensen worden geconfronteerd in achterstandswijken. Hij beschrijft onder andere armoede, drugsverslaving en geweld. Het nummer heeft een rauwe en realistische toon die destijds vernieuwend was binnen het genre.

“The Message” had een grote invloed op latere generaties artiesten en wordt nog steeds gezien als een klassieker binnen de hiphopcultuur. Het belichaamt de oorspronkelijke boodschap van hiphop: het vertellen van persoonlijke verhalen en maatschappelijke problemen aan de hand van ritme en poëzie.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.