Grover Washington Jr. – Just The Two Of Us

Grover Washington Jr.

Grover Washington Jr. – Just The Two Of Us

Grover Washington Jr. was een Amerikaanse jazz-funk-saxofonist en componist. Hij werd geboren op 12 december 1943 in Buffalo, New York.

Just The Two Of Us

“Just The Two Of Us” is een bekend nummer van Grover Washington Jr., uitgebracht in 1980. Het lied is oorspronkelijk een samenwerking met zanger Bill Withers.

Het nummer behaalde grote successen en stond hoog in de hitlijsten over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door de soulvolle stem van Bill Withers gecombineerd met het vloeiende saxofoonspel van Grover Washington Jr.

“Just The Two Of Us” is een romantisch liefdeslied dat gaat over twee mensen die elkaar onvoorwaardelijk steunen en elkaar alles kunnen vertellen, ook als ze alleen zijn.

Instrumentale virtuositeit

Grover Washington Jr. staat bekend om zijn technische vaardigheden op de saxofoon en zijn unieke geluid binnen het genre jazz-funk. Zijn expressieve spel en improvisatietalent hebben hem tot een ware legende gemaakt.

Invloedrijke carrière

Gedurende zijn carrière bracht Grover Washington Jr. meer dan twintig albums uit, waaronder vele succesvolle hits zoals “Mister Magic”, “Winelight” en natuurlijk “Just The Two Of Us”. Hij heeft talloze prijzen ontvangen voor zijn muzikale bijdrage aan de jazz en funk muziek.

Legacy

Grover Washington Jr. overleed helaas op 17 december 1999, maar zijn muzikale erfenis blijft voortleven in de harten van vele fans en musici. Zijn invloed is nog steeds merkbaar binnen de hedendaagse jazzmuziek.

“Just The Two Of Us” blijft een tijdloos nummer dat mensen wereldwijd raakt

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.