Guns N’ Roses – Paradise City

Guns N' Roses

Guns N’ Roses

Guns N’ Roses is een Amerikaanse hardrockband die in 1985 werd opgericht in Los Angeles. De band bestaat uit leadzanger Axl Rose, gitaristen Slash en Izzy Stradlin, bassist Duff McKagan, drummer Steven Adler en toetsenist Dizzy Reed.

Met hun rauwe en energieke sound wist Guns N’ Roses al snel populariteit te vergaren. Ze braken door met hun debuutalbum “Appetite for Destruction” uit 1987, waarop hitsingles zoals “Welcome to the Jungle” en “Sweet Child o’ Mine” staan.

Een van de bekendste nummers van Guns N’ Roses is “Paradise City”, afkomstig van het album “Appetite for Destruction”. Het nummer werd in 1988 als single uitgebracht en groeide uit tot een grote hit. Met zijn krachtige gitaarriffs, meeslepende zanglijnen en catchy refrein staat “Paradise City” symbool voor de kenmerkende sound van Guns N’ Roses.

Het succes van Guns N’ Roses ging echter gepaard met interne conflicten binnen de band. In latere jaren verlieten verschillende bandleden de groep, waaronder Slash en McKagan. Desondanks bleef Axl Rose doorgaan onder dezelfde naam met nieuwe leden.

In 2016 kwam er eindelijk weer nieuw materiaal van Guns N’ Roses met het album “Chinese Democracy”, na een lange periode zonder nieuwe muziek. Ondanks alle ups-and-downs blijft deze legendarische hardrockband een iconisch symbool voor de jaren ’80 en ’90.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.