Guy – Round And Round (12” Extended Version)

Guy

Guy – Round And Round (12” Extended Version)

Guy is een Amerikaanse R&B-groep uit de late jaren 80 en vroege jaren 90. Ze stonden bekend om hun harmonieuze vocale arrangementen en funky beats.

De single “Round And Round” is een van hun meest populaire nummers. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 1989 op hun debuutalbum “Guy”. De 12” extended versie van het nummer heeft een langere speelduur, waardoor fans nog meer kunnen genieten van de catchy melodieën en aanstekelijke ritmes.

Over Guy

De groep Guy bestond uit drie getalenteerde muzikanten: Teddy Riley, Aaron Hall en Timmy Gatling. Teddy Riley staat bekend als een pionier op het gebied van New Jack Swing, wat een mengeling is van R&B, hiphop en funk.

Aaron Hall was verantwoordelijk voor de leadzang bij Guy. Zijn krachtige stemgeluid bracht veel emotie in de nummers, terwijl Timmy Gatling zijn talent liet zien als songwriter en producer.

“Round And Round” – Een tijdloze hit

“Round And Round” was niet alleen populair in de late jaren 80 maar blijft ook vandaag de dag geliefd onder R&B-liefhebbers. Het nummer belichaamt perfect de kenmerkende sound van Guy met zijn aanstekelijke beat en harmonische zangpartijen.

Dankzij dit soort tijdloze hits heeft Guy een blijvende invloed gehad op de R&B-muziekscene. Ze worden nog steeds herinnerd als een van de meest succesvolle en invloedrijke groepen uit die tijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.