Gwen Guthrie – Outside In The Rain

Gwen Guthrie

Gwen Guthrie met “Outside In The Rain”

Gwen Guthrie was een Amerikaanse zangeres en liedjesschrijfster. Ze werd geboren op 14 juli 1950 in Newark, New Jersey.

Carrière

Guthrie begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres voor artiesten zoals Aretha Franklin en Stevie Wonder. In de jaren ’80 brak ze door als soloartiest met hits zoals “Ain’t Nothin’ Goin’ on But the Rent” en “Padlock”. Haar grootste hit was echter het nummer “Outside In The Rain”, uitgebracht in 1986.

“Outside In The Rain”

Dit nummer is afkomstig van Gwen Guthrie’s album genaamd “Good to Go Lover”. Het werd een internationale hit en behaalde hoge posities in de hitlijsten. Het nummer heeft een funky R&B-geluid gemengd met popinvloeden, kenmerkend voor de muziek uit die tijd.

In “Outside In The Rain” bezingt Gwen Guthrie haar verlangen naar liefde en warmte buiten terwijl het regent. De krachtige vocale prestatie van Guthrie maakt dit nummer emotioneel beladen en meeslepend.

Helaas overleed Gwen Guthrie op 3 februari 1999 aan longkanker, maar haar muziek blijft voortleven als een belangrijk onderdeel van de R&B-geschiedenis.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.