Hazell Dean – Who’s Leaving Who

Hazell Dean

Hazell Dean – Who’s Leaving Who

Hazell Dean is een Britse zangeres die vooral bekend werd in de jaren 80. Ze brak door met haar hit “Who’s Leaving Who”. Dit nummer werd uitgebracht in 1988 en bereikte de top 10 van de hitlijsten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

Achtergrond

Voordat Hazell Dean succes had als soloartiest, werkte ze als achtergrondzangeres voor diverse artiesten. In 1984 tekende ze een platencontract bij het label EMI en begon ze aan haar solocarrière.

“Who’s Leaving Who”

“Who’s Leaving Who” was een van Hazell Deans grootste hits. Het nummer is oorspronkelijk geschreven door Jack White en Mark Spiro voor de Amerikaanse zangerin Anne Murray, maar het was Hazell Deans versie die internationaal succes behaalde.

In het nummer zingt Hazell Dean over een gebroken liefde waarbij beide partijen zich afvragen wie uiteindelijk degene zal zijn die vertrekt. Het catchy refrein en energieke dansbeats maakten dit nummer erg populair in clubs en op de radio.

Verdere carrière

Nadat “Who’s Leaving Who” uitkwam, had Hazell Dean nog meer successen met hits zoals “Maybe (We Should Call It A Day)” en “Love Pains”. Ze bleef actief als artiest gedurende de jaren 90 en 2000, en trad regelmatig op tijdens nostalgische concerten en evenementen.

Vandaag de dag wordt Hazell Dean nog steeds herinnerd als een van de iconische artiesten uit de jaren 80. Haar muziek blijft geliefd bij fans van pop- en dansmuziek over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.