Herbie Hancock – Rockit

Herbie Hancock

Herbie Hancock met: Rockit

Herbie Hancock is een Amerikaanse jazzpianist en componist. Hij staat bekend om zijn innovatieve stijl en experimentele benadering van muziek. Geboren op 12 april 1940 in Chicago, begon Hancock al op jonge leeftijd piano te spelen.

In de jaren ’60 werd Herbie Hancock een prominent figuur in de jazzscene als lid van het Miles Davis Quintet. Samen met Davis verkende hij nieuwe geluiden en stijlen, waardoor hij bijdroeg aan de ontwikkeling van fusionmuziek.

Rockit

Eén van Hancocks meest bekende nummers is “Rockit”, uitgebracht in 1983. Dit baanbrekende nummer combineert elementen uit verschillende genres zoals funk, elektronische muziek en hiphop.

Hancock maakte gebruik van geavanceerde technologieën zoals synthesizers, drummachines en scratching om unieke geluiden te creëren voor “Rockit”. Het nummer werd een grote hit en won zelfs een Grammy Award voor Best R&B Instrumental Performance.

“Rockit” wordt nog steeds beschouwd als één van de pioniersnummers die de weg hebben vrijgemaakt voor moderne elektronische muziekgenres zoals hiphop, techno en electro.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.