Howard Jones – Hide And Seek

Howard Jones

Howard Jones – Hide And Seek

Howard Jones – Hide And Seek

Howard Jones is een Engelse artiest die vooral bekendheid verwierf in de jaren ’80. Hij bracht verschillende hits uit en werd gezien als een pionier van de synthesizerpop.

Een van zijn populairste nummers is “Hide And Seek”. Dit nummer werd uitgebracht in 1984 en bereikte hoge posities in de internationale hitlijsten. Het wordt vaak beschouwd als een iconisch synthpopnummer dat het geluid van die tijd vertegenwoordigt.

Achtergrondinformatie over het nummer:

“Hide And Seek” combineert catchy melodieën met elektronische instrumentatie. Het refrein, waarin Howard zingt: “You change your mind like a girl changes clothes“, blijft bij luisteraars hangen door de aanstekelijke tekst en vrolijke sfeer.

Dit nummer maakte deel uit van Howard’s tweede studioalbum genaamd “Dream Into Action”. Het album was erg succesvol en bevestigde zijn status als een belangrijke figuur binnen het genre van new wave en synthpop.

In latere jaren heeft Howard Jones nog steeds opgetreden en nieuwe muziek uitgebracht, maar “Hide And Seek” blijft tot op heden een geliefd nummer onder fans van synthesizermuziek.

Muzikale invloed en erfenis:

Howard Jones wordt geprezen om zijn bijdrage aan de new wave- en synthpopscene. Zijn muziek heeft verschillende generaties artiesten beïnvloed en zijn stijl is nog steeds herkenbaar in moderne elektronische popmuziek.

“Hide And Seek” staat symbool voor de levendige en energieke sound van de jaren ’80, waarbij catchy melodieën werden gecombineerd met innovatieve

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.