Human League – Human

Human League

Human League met: Human

Human League is een Britse synthpopband die bekendheid verwierf in de jaren 80. Een van hun grootste hits is het nummer “Human”.

Geschiedenis

De band werd opgericht in 1977 en bestaat uit drie leden: Philip Oakey, Susan Ann Sulley en Joanne Catherall. Ze brachten verschillende albums uit, maar het album “Dare” uit 1981 betekende hun grote doorbraak.

“Human”

“Human” is een single van Human League die werd uitgebracht in 1986. Het nummer behaalde internationaal succes en bereikte de top van de hitlijsten in diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Het nummer heeft een herkenbare synthesizermelodie en catchy refrein. De tekst gaat over menselijke emoties en relaties.

Invloed

Human League wordt beschouwd als een invloedrijke band binnen het synthpopgenre. Ze hebben veel andere artiesten geïnspireerd met hun elektronische geluid en innovatieve gebruik van technologie tijdens liveoptredens.

Kortom, “Human” is een iconisch nummer dat symbool staat voor het succes van Human League in de jaren 80 en hun impact op de muziekwereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.