Inner City – Big Fun

Inner City

Inner City: Big Fun

Inner City is een Amerikaanse elektronische muziekgroep die vooral bekend staat om hun hit “Big Fun”. De groep werd opgericht in 1987 door producer Kevin Saunderson en zangeres Paris Grey.

“Big Fun” is een van de grootste hits van Inner City. Het nummer werd uitgebracht in 1988 en behaalde wereldwijd succes, met topnoteringen in verschillende landen. Het wordt vaak beschouwd als een klassieker binnen het genre housemuziek.

Achtergrond

Inner City ontstond tijdens de bloeiende technoscene van Detroit. Kevin Saunderson, ook wel bekend als ‘The Elevator’, was al actief als dj en producer toen hij samenwerkte met Paris Grey voor het project Inner City.

“Big Fun” combineert elementen van housemuziek met invloeden uit funk en soul. Het nummer heeft een aanstekelijke melodie en dansbare ritmes, waardoor het al snel populair werd op de dansvloeren overal ter wereld.

Erfenis

“Big Fun” wordt nog steeds gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van de housemuziek. Het heeft bijgedragen aan de popularisering van dit genre en heeft andere artiesten geïnspireerd om soortgelijke muziek te maken.

Bovendien blijft Inner City actief tot op heden, zij het met wisselende bezettingen. Ze hebben meerdere albums uitgebracht en treden regelmatig op, waarbij ze zowel oude hits als nieuwe nummers ten gehore brengen.

Kortom, Inner City is een invloedrijke elektronische muziekgroep met hun hit “Big Fun” als een van de meest herkenbare en geliefde nummers binnen het genre housemuziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.