Jacksons – Nothin’ (That Compares 2 U)

Jacksons

The Jacksons – Nothin’ (That Compares 2 U)

Nothin’ (That Compares 2 U) is een nummer van de Amerikaanse band The Jacksons. Het werd uitgebracht in 1989 als onderdeel van hun album “2300 Jackson Street”.

Het nummer is geschreven door Prince en was oorspronkelijk bedoeld voor zijn zijproject, The Family. Echter, The Jacksons besloten het lied te coveren en brachten het uit als single.

“Nothin’ (That Compares 2 U)” is een ballad met invloeden van pop en R&B muziek. Het beschrijft een intense liefde die niet kan worden vergeleken met iets anders.

Hoewel het nummer niet zo’n grote hit werd als eerdere hits van The Jacksons, zoals “Blame It on the Boogie” en “Can You Feel It”, wordt het nog steeds gewaardeerd om zijn emotionele teksten en de kenmerkende zangstijl van de groep.

The Jacksons waren een legendarische familieband bestaande uit Michael Jackson, Jermaine Jackson, Jackie Jackson, Tito Jackson en Marlon Jackson. Ze behaalden grote successen in de jaren ’70 en ’80 met hun aanstekelijke popmuziek en dynamische optredens.

“Nothin’ (That Compares 2 U)” blijft een herinnering aan de muzikale erfenis van The Jackons, evenals aan de creativiteit van Prince als songwriter.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.