Jagged Edge Feta. Nelly – Where The Party At

Jagged Edge Feta. Nelly

Jagged Edge ft. Nelly – Where The Party At

Jagged Edge is een Amerikaanse R&B-groep die bekend staat om hun hit “Where The Party At” in samenwerking met rapper Nelly.

Achtergrond van Jagged Edge

Jagged Edge werd opgericht in 1995 en bestaat uit de tweelingbroers Brian en Brandon Casey, Kyle Norman en Richard Wingo. De groep brak door in de late jaren ’90 met hun debuutalbum “A Jagged Era”. Sindsdien hebben ze verschillende succesvolle albums uitgebracht, waaronder “J.E. Heartbreak” en “Hard”.

“Where The Party At”

Een van hun meest iconische nummers is “Where The Party At”, dat in 2001 werd uitgebracht als de eerste single van het album “J.E. Heartbreak”. Het nummer bevatte een gastbijdrage van rapper Nelly, die op dat moment ook erg populair was.

Het nummer bereikte de top tien van de Billboard Hot 100-lijst en werd een wereldwijde hit. Met zijn aanstekelijke beat, catchy refrein en feestelijke sfeer zorgde het voor talloze dansvloeren vol feestgangers.

Invloed op R&B-muziek

Jagged Edge’s mix van harmonieuze vocalen, emotionele teksten en uptempo beats heeft hen gevestigd als pioniers binnen het R&B-genre. Ze hebben invloed gehad op veel hedendaagse artiesten en blijven geliefd bij fans over de hele wereld.

Met hun energieke optredens, unieke stijl en tijdloze hits heeft Jagged Edge een blijvende impact gehad op de muziekwereld. “Where The Party At” blijft een klassieker die nog steeds wordt gedraaid op feesten en evenementen.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.