Jeckyll & Hyde – Frozen Flame

Jeckyll & Hyde

Jeckyll & Hyde – Frozen Flame

Jeckyll & Hyde is een Nederlandse hardstyle act, bestaande uit de producers Maarten Vorwerk en Ruud van IJperen. Ze zijn vooral bekend geworden met hun hit “Frozen Flame”.

Achtergrond

Maarten Vorwerk en Ruud van IJperen begonnen in 2005 samen te werken onder de naam Jeckyll & Hyde. Hun muziekstijl combineert invloeden uit verschillende genres, zoals hardstyle, jumpstyle en electro house.

Frozen Flame

“Frozen Flame” werd uitgebracht in 2006 als de eerste single van Jeckyll & Hyde. Het nummer werd al snel een grote hit in Nederland en bereikte de top 10 van de Nederlandse Single Top 100. Het succes van “Frozen Flame” zorgde ervoor dat Jeckyll & Hyde internationaal bekend werden binnen de hardstyle scene.

Het kenmerkende geluid van “Frozen Flame” wordt gekenmerkt door harde beats, melodische synths en energieke vocalen. Het nummer heeft nog steeds een prominente plek op vele hardstyle feestjes en wordt beschouwd als een klassieker binnen het genre.

Toekomstige projecten

Na het succes van “Frozen Flame” hebben Maarten Vorwerk en Ruud van IJperen samengewerkt aan verschillende andere tracks onder de naam Jeckyll & Hyde. Hoewel ze geen nieuw materiaal hebben uitgebracht sindsdien, blijven ze wel optredens verzorgen op evenementen en festivals over de hele wereld.

Jeckyll & Hyde blijven een belangrijke naam binnen de hardstyle scene en hun muziek wordt nog steeds gewaardeerd door fans van het genre.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.