Jeffrey Osborne – She’s On The Left (12” Version)

Jeffrey Osborne

Jeffrey Osborne – She’s On The Left (12” Version)

Jeffrey Osborne is een Amerikaanse R&B-zanger en songwriter. Hij werd geboren op 9 maart 1948 in Providence, Rhode Island.

In de jaren ’70 was Osborne lid van de band L.T.D., waar hij bekendheid verwierf als leadzanger. Hij brak echter pas echt door als solo-artiest in de jaren ’80.

She’s On The Left is een nummer van Jeffrey Osborne uitgebracht in 1984. Het werd uitgebracht als single en bereikte nummer 7 op de Billboard Hot R&B Singles Chart.

Het nummer

“She’s On The Left” is een uptempo R&B-nummer met funky invloeden. Het bevat sterke vocalen van Osborne en pakkende melodieën die typerend zijn voor zijn muziekstijl.

Persoonlijke leven en carrière

Ondanks het succes dat hij behaalde als solo-artiest, keerde Jeffrey Osborne later terug naar L.T.D. voor reünieoptredens met de band.

Buiten zijn muzikale carrière staat Osborne ook bekend om zijn filantropisch werk, vooral gericht op onderwijskansen voor kinderen en jongeren.

Kortom, Jeffrey Osborne is een getalenteerde artiest die zowel solowerk heeft geproduceerd als onderdeel was van een succesvolle band. “She’s On The Left” blijft tot op heden een geliefd nummer binnen het R&B-genre.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.