0 items - €0.00 0

Jesse Green – Nice And Slow

Jesse Green

Jesse Green – Nice And Slow

Jesse Green is een Britse artiest die in de jaren ’70 bekendheid verwierf met zijn hit Nice And Slow. Het nummer werd uitgebracht in 1976 en stond hoog in de internationale hitlijsten.

Nice And Slow is een funky disco-nummer met aanstekelijke ritmes en grooves. Het liedje staat bekend om zijn catchy melodie en dansbare beats, waardoor het al snel populair werd op dansvloeren over de hele wereld.

Biografie van Jesse Green

Jesse Green werd geboren in Londen en begon zijn muzikale carrière als lid van verschillende lokale bands. Hij was vooral geïnspireerd door Amerikaanse funk- en soulmuziek, wat duidelijk terug te horen is in zijn eigen werk.

In 1976 bracht hij zijn debuutalbum uit, waarop ook Nice And Slow te vinden was. Het nummer werd een grote hit en zorgde voor internationaal succes voor Jesse Green.

Helaas wist Jesse Green nooit hetzelfde commerciële succes te evenaren als met Nice And Slow. Desondanks wordt hij nog steeds herinnerd als één van de pioniers van de funky discomuziek uit die tijd.

Erfenis van Nice And Slow

Ondanks dat Jesse Green niet lang actief was als soloartiest, heeft Nice And Slow toch een blijvende impact gehad op de muziekgeschiedenis. Het nummer wordt nog steeds regelmatig gedraaid in discotheken en is een klassieker binnen het genre.

Jesse Green mag dan misschien geen grote ster zijn geworden, maar zijn bijdrage aan de funky discomuziek zal altijd herinnerd worden.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.