Kate Bush – Running Up That Hill (A Deal With God)

Kate Bush

Kate Bush – Running Up That Hill (A Deal With God)

Kate Bush is een Britse singer-songwriter die bekend staat om haar unieke stemgeluid en experimentele muziekstijl. Een van haar meest iconische nummers is “Running Up That Hill (A Deal With God)”.

“Running Up That Hill” werd uitgebracht in 1985 als de eerste single van Kate Bush’s album “Hounds of Love”. Het nummer heeft een opvallende mix van synthesizers, drummachines en emotionele vocalen.

De betekenis achter het nummer

“Running Up That Hill” verkent thema’s als verlangen, macht en het veranderen van perspectief. De tekst suggereert dat er een bepaalde ruil moet plaatsvinden om echte verbinding te kunnen maken met anderen of god.

In de videoclip van het nummer is Kate Bush te zien terwijl ze danst en zingt in een leeg landschap. Haar expressieve performance draagt bij aan de intensiteit en emotionele lading van het lied.

Invloed op de muziekwereld

“Running Up That Hill” wordt beschouwd als een invloedrijk popnummer dat verschillende generaties heeft geïnspireerd. Het succes ervan heeft bijgedragen aan Kate Bush’s status als een baanbrekende artieste binnen de alternatieve muziekscene.

Bronnen:

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.