Kate Bush – Running Up That Hill

Kate Bush

Kate Bush met: Running Up That Hill

Kate Bush is een Engelse singer-songwriter en muzikant. Ze staat bekend om haar unieke stemgeluid en haar experimentele benadering van muziek. Een van haar bekendste nummers is “Running Up That Hill”. Dit nummer werd uitgebracht in 1985 als de eerste single van haar album “Hounds of Love”.

Over het nummer

“Running Up That Hill” gaat over de complexiteit van relaties en hoe moeilijk het kan zijn om elkaar echt te begrijpen. Het wordt vaak geïnterpreteerd als een verzoek aan God, waarbij Kate smeekt om te ruilen van plaats met iemand anders om zo de ander beter te kunnen begrijpen.

Het nummer heeft een krachtige melodie, die wordt gedreven door synthesizers en drums. De emotionele zang van Kate draagt bij aan de intense sfeer van het nummer.

“Running Up That Hill” was een groot succes voor Kate Bush en bereikte hoge posities in verschillende hitlijsten wereldwijd. Het wordt beschouwd als een iconisch popnummer dat nog steeds veel waardering krijgt.

Kritische ontvangst en invloed

Het nummer werd positief ontvangen door critici, die lovend waren over Kate’s vocale prestaties en songwritingvaardigheden. Veel artiesten hebben hun eigen versies gemaakt of covers opgenomen van “Running Up That Hill”, waaronder Placebo, Chromatics en Within Temptation.

Kate Bush’s “Running Up That Hill” is een tijdloos nummer dat haar status als een innovatieve en invloedrijke artiest bevestigt. Het blijft geliefd bij zowel fans als muziekliefhebbers over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.