Koos Alberts – Zijn Het Je Ogen

Koos Alberts

Koos Alberts

Koos Alberts, geboren als Jacobus Johannes Krommenhoek, was een Nederlandse zanger. Hij werd geboren op 3 februari 1947 in Amsterdam en overleed op 28 september 2018.

Alberts brak door in de jaren ’80 met zijn hit “Zijn Het Je Ogen”. Dit nummer is nog steeds een van zijn bekendste en meest geliefde liedjes. Het is een emotioneel nummer dat gaat over liefdesverdriet en het verlangen naar een verloren liefde.

Het succes van “Zijn Het Je Ogen” betekende het begin van een lange carrière voor Koos Alberts. Hij scoorde talloze hits in Nederland en trad regelmatig op voor volle zalen. Zijn kenmerkende stemgeluid maakte hem geliefd bij vele fans.

Helaas kreeg Koos Alberts in 1987 een ernstig auto-ongeluk, waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte. Ondanks deze tegenslag wist hij zijn muzikale carrière voort te zetten en bleef hij optreden voor zijn trouwe publiek.

Met zijn authentieke stijl en herkenbare stem heeft Koos Alberts vele harten weten te raken. Ook na zijn overlijden wordt hij nog altijd herinnerd als één van de grootste artiesten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.