Lauryn Hill – Doo Wop (That Thing)

Lauryn Hill

Lauryn Hill – Doo Wop (That Thing)

Lauryn Hill is een Amerikaanse singer-songwriter, rapper en actrice. Ze werd geboren op 26 mei 1975 in South Orange, New Jersey. Hill begon haar muziekcarrière als lid van de Fugees, een hiphopgroep die eind jaren ’90 grote hits scoorde.

In 1998 bracht Lauryn Hill haar eerste soloalbum uit, genaamd “The Miseducation of Lauryn Hill”. Dit album werd een enorm succes en leverde haar maar liefst vijf Grammy Awards op. Een van de bekendste nummers van dit album is “Doo Wop (That Thing)”.

Doo Wop (That Thing)

“Doo Wop (That Thing)” is een lied dat zowel rap- als zangelementen combineert. Het nummer gaat over relaties en waarschuwt voor valkuilen zoals ontrouw en materialisme.

Het refrein van het nummer bevat catchy melodieën en aanstekelijke ritmes, terwijl de coupletten worden gekenmerkt door Lauryn Hills snelle rapvaardigheden en poëtische teksten.

“Doo Wop (That Thing)” was een grote hit wereldwijd en bereikte de top tien in verschillende landen. Het wordt vaak beschouwd als een klassieker binnen het genre hip-hop/R&B.

Met “Doo Wop (That Thing)” vestigde Lauryn Hill definitief haar naam als soloartieste en bewees ze haar veelzijdigheid en talent.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.