Linda De Suza – Une Fille De Tous Les Pays

Linda De Suza

Linda De Suza – Une Fille De Tous Les Pays

Linda De Suza is een Portugese zangeres die in de jaren ’80 bekendheid verwierf met haar hit “Une Fille De Tous Les Pays”. Het nummer, dat vertaald kan worden als “Een meisje uit alle landen”, was een groot succes en bracht haar internationale roem.

Biografie

Linda werd geboren op 22 februari 1948 in Lissabon, Portugal. Op jonge leeftijd ontwikkelde ze al een passie voor muziek en begon ze met zingen. In de late jaren ’70 verhuisde ze naar Frankrijk om haar carrière voort te zetten.

In 1979 bracht Linda haar debuutalbum uit, genaamd “Un Portugais”. Dit album bevatte het nummer “Une Fille De Tous Les Pays”, wat haar grote doorbraak betekende. Het liedje gaat over een meisje dat van verschillende culturen houdt en zich verbonden voelt met mensen van over de hele wereld.

Internationaal succes

“Une Fille De Tous Les Pays” werd al snel een enorme hit en bereikte topposities in de Franse charts. Het nummer werd ook goed ontvangen in andere Europese landen, waardoor Linda’s populariteit snel groeide.

Niet lang daarna volgden meer hits zoals “O Malhão Malhão” en “La Chance Aux Chansons”. Linda bleef actief in de muziekindustrie gedurende de jaren ’80 en ’90, maar slaagde er niet in om het succes van haar eerste grote hit te evenaren.

Later leven

In latere jaren trok Linda zich terug uit de muziekindustrie en leidde een meer teruggetrokken leven. Ze keerde echter af en toe terug naar het podium voor speciale optredens of reünies met andere artiesten.

Vandaag de dag wordt “Une Fille De Tous Les

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.