Lipps Inc. – Funkytown

Lipps Inc.

Lipps Inc. – Funkytown

Lipps Inc. was een Amerikaanse discoband uit de late jaren ’70 en begin jaren ’80. Een van hun meest bekende nummers is “Funkytown”, dat in 1980 werd uitgebracht.

Geschiedenis

Lipps Inc., opgericht in Minneapolis, Minnesota, bestond uit zangeres Cynthia Johnson en producer Steven Greenberg. Hun muziekstijl combineerde elementen van disco, funk en elektronische muziek.

“Funkytown” was het grootste succes van Lipps Inc., waarmee ze wereldwijde bekendheid verwierven. Het nummer bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen en wordt nog steeds beschouwd als een iconisch discoklassieker.

Stijl en Invloed

De muziek van Lipps Inc. kenmerkte zich door dansbare ritmes, funky baslijnen en catchy synthesizermelodieën. Ze stonden bekend om hun energieke optredens en werden gezien als pioniers binnen de disco- en dance-popscene.

Het succes van “Funkytown” inspireerde veel andere artiesten om vergelijkbare dansbare hits te maken met invloeden uit disco en elektronische muziek.

Funkytown: https://www.youtube.com/watch?v=s36eQwgPNSE

(Bron: Wikipedia)

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.