Loleatta Holloway – Love Sensation (Tom Moulton mix)

Loleatta Holloway

Loleatta Holloway met: Love Sensation (Tom Moulton mix)

Loleatta Holloway was een Amerikaanse zangeres, geboren op 5 november 1946 in Chicago. Ze staat vooral bekend om haar krachtige stem en energieke optredens. Een van haar meest iconische nummers is “Love Sensation”, dat werd uitgebracht in 1980.

“Love Sensation” werd al snel een disco-hit en wordt vandaag de dag beschouwd als een klassieker binnen het genre. Het nummer is geproduceerd door Dan Hartman en geschreven door Dan Hartman en Loleatta Holloway zelf.

Tom Moulton mix

Een speciale versie van “Love Sensation” die veel succes had, was de Tom Moulton mix. Tom Moulton staat bekend als een pionier op het gebied van remixen en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van disco-muziek.

De Tom Moulton mix gaf “Love Sensation” nog meer power, dankzij zijn unieke arrangementen en gebruik van lange instrumentale intro’s. Deze remix heeft ervoor gezorgd dat het nummer nog steeds populair is in clubs over de hele wereld.

Loleatta Holloway heeft tijdens haar carrière samengewerkt met verschillende grote namen uit de muziekindustrie, waaronder Salsoul Orchestra, First Choice en Cerrone. Haar invloed op disco- en dansmuziek kan niet worden onderschat, aangezien ze talloze artiesten heeft geïnspireerd naast haar eigen succesvolle solocarrière.

Helaas is Loleatta Holloway op 21 maart 2011 overleden, maar haar muzikale erfenis leeft voort. “Love Sensation” blijft een tijdloos nummer dat mensen nog steeds aan het dansen krijgt.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.