Louise Tucker – Midnight Blue

Louise Tucker

Louise Tucker met Midnight Blue

Louise Tucker was een Britse zangeres en actrice, geboren op 29 mei 1956 in Bristol. Ze is vooral bekend geworden door haar hit “Midnight Blue”, die uitkwam in 1982.

De hit: Midnight Blue

“Midnight Blue” was het debuutnummer van Louise Tucker en werd geschreven door Charlie Skarbek. Het nummer combineert klassieke muziek met popmuziek en bevat een sample van het Adagio uit Mozart’s klarinetconcert.

Het nummer werd een internationale hit en bereikte de top 10 in verschillende landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Het succes van “Midnight Blue” leverde Louise Tucker een plek op als voorprogramma tijdens tournees van artiesten zoals Elton John.

Carrière na “Midnight Blue”

Hoewel “Midnight Blue” Louises grootste hit was, bracht ze ook nog andere singles en albums uit gedurende haar carrière. Haar muziekstijl varieerde van pop tot musicalnummers.

Nadat ze stopte met optreden in de jaren ’90, begon Louise Tucker te werken als stemactrice voor televisieseries zoals “Thomas the Tank Engine”. Ook verscheen ze regelmatig in theaterproducties.

Einde carrière

In januari 2019 overleed Louise Tucker op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Haar muzikale nalatenschap leeft voort in haar bekendste hit “Midnight Blue”.

Met haar unieke combinatie van klassiek en popmuziek wist Louise Tucker indruk te maken op het publiek. Ze zal altijd herinnerd worden als een getalenteerde artiest met een iconische hit.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.