M.i.a. – Paper Planes

M.i.a.

M.I.A. met: Paper Planes

M.I.A. is een Britse zangeres, rapper en songwriter die bekend staat om haar unieke stijl en politiek geladen teksten. Een van haar meest populaire nummers is “Paper Planes”.

Achtergrond

M.I.A., wiens echte naam Mathangi Arulpragasam is, werd geboren in Londen maar groeide op in Sri Lanka. Haar muziek combineert invloeden uit verschillende genres, waaronder hiphop, elektronische muziek en wereldmuziek.

Paper Planes

“Paper Planes” is een nummer dat in 2007 werd uitgebracht als onderdeel van het album “Kala”. Het nummer bereikte internationale bekendheid en kreeg positieve recensies van critici.

De tekst van “Paper Planes” gaat over immigratieproblematiek en stereotypering van immigranten. Het refrein bevat samples uit het lied “Straight to Hell” van de punkband The Clash.

Het nummer was niet alleen commercieel succesvol, maar ook artistiek gezien baanbrekend door zijn vernieuwende geluid en sociaal-politieke boodschap.

Invloed op de muziekindustrie

M.I.A.’s unieke stijl heeft veel artiesten beïnvloed en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van alternatieve hiphop- en elektronische muziek. Ze wordt geprezen om haar durf en originaliteit.

Met “Paper Planes” heeft M.I.A. zichzelf gevestigd als een invloedrijke artiest met een krachtige boodschap.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.