Madness – Shut Up

Madness

Madness

Madness is een Britse ska-popband die in de jaren 80 grote successen behaalde. De band werd opgericht in 1976 en bestaat uit zeven leden.

Shut Up

“Shut Up” is een bekend nummer van Madness, afkomstig van hun album “The Rise & Fall”. Het nummer werd uitgebracht in 1981 en bereikte de vierde positie in de UK Singles Chart.

In “Shut Up” combineert Madness catchy ska-melodieën met aanstekelijke pophooks. De tekst gaat over het verlangen naar rust en stilte te midden van alle chaos en drukte om ons heen.

Het refrein van het nummer wordt gekenmerkt door sterke harmonieën tussen de zangers, wat bijdraagt ​​aan de kenmerkende sound van Madness. Daarnaast bevat het nummer vrolijke blazersarrangementen die typisch zijn voor ska-muziek.

“Shut Up” is nog steeds geliefd onder fans van Madness en wordt regelmatig live gespeeld tijdens concerten. Het blijft een herkenbaar en energiek nummer dat laat zien waarom deze band zo invloedrijk was binnen het genre.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.