Mai Tai – 1 Touch 2 Much

Mai Tai

Mai Tai – 1 Touch 2 Much

Mai Tai is een Nederlandse popgroep die vooral bekend werd in de jaren ’80. Ze waren actief tussen 1983 en 1996 en maakten muziek in het genre van de funk, soul en dance.

Hun grootste hit was “1 Touch 2 Much”, uitgebracht in 1985. Het nummer bereikte de top van de Nederlandse hitlijsten en stond ook hoog genoteerd in verschillende andere Europese landen.

Achtergrond

De groep bestond uit drie zangeressen: Jetty Weels, Mildred Douglas en Caroline De Windt. Ze werden ontdekt door producenten Eric van Tijn en Jochem Fluitsma, die eerder succes hadden met acts als Mai Tai’s (een Amerikaanse R&B trio) “History” (ook wel Boogiebox High).

Successen

In totaal bracht Mai Tai vier studioalbums uit, waarvan er drie goed verkochten in Nederland. Naast “1 Touch 2 Much” scoorden ze nog diverse hits waaronder “Female Intuition”, “Am I Losing You Forever” en “Body and Soul”. Hun nummers kenmerkten zich door hun aanstekelijke beats, catchy melodieën en sterke vocalen.

Ondanks dat Mai Tai geen langdurig commercieel succes had na hun periode van populariteit in de jaren ’80, blijft hun muziek geliefd bij fans van die tijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.