Marco Borsato – Dochters

Marco Borsato

Marco Borsato – Dochters

Dochters is een bekend nummer van de Nederlandse artiest Marco Borsato. Het werd uitgebracht in 2008 en was onderdeel van zijn album “Wit Licht”. Dit lied heeft veel succes gehad in Nederland en heeft de harten van vele luisteraars geraakt.

In Dochters zingt Marco Borsato over zijn ervaringen als vader met zijn dochter(s). Hij beschrijft hoe trots hij is op hen, maar ook hoe bezorgd hij kan zijn. Het nummer raakt aan het belang van familiebanden en de speciale band tussen ouders en kinderen.

Tekst

De tekst bevat verschillende emotionele thema’s, waaronder het loslaten van kinderen wanneer ze ouder worden. Marco Borsato drukt ook uit dat onvoorwaardelijke liefde altijd aanwezig zal zijn, zelfs wanneer er moeilijke tijden komen:

“Want zij kijken door een andere bril
En ik zie mezelf weer staan daar bij die man hiernaast
Ik lijk steeds meer op m’n eigen pa”

Het refrein benadrukt nogmaals de liefdevolle relatie tussen vaders en dochters:

“Maar mijn handen zullen nooit niet ver genoeg reiken,
Nooit geen pijn of verdriet niet verzachten”

Dochters is een ontroerend nummer dat vaak wordt geassocieerd met mooie herinneringen en emotionele momenten. Het laat de gevoelige kant zien van Marco Borsato als artiest en vader.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.