Matchbox – Buzz Buzz A Diddle It

Matchbox

Matchbox – Buzz Buzz A Diddle It

Matchbox is een Britse rock-‘n-rollband die bekend staat om hun energieke optredens en aanstekelijke nummers. Een van hun populairste nummers is “Buzz Buzz A Diddle It”, dat werd uitgebracht in 1980.

Het nummer heeft een typische rockabilly sound met snelle gitaarriffs en pakkende melodieën. De tekst gaat over het gevoel van verliefdheid en de opwinding die daarmee gepaard gaat. Het refrein, “Buzz buzz a diddle it, I love you baby and you know it”, blijft gemakkelijk hangen en nodigt uit om mee te zingen.

“Buzz Buzz A Diddle It” was een hit voor Matchbox in verschillende landen, waaronder Nederland. Het succes van het nummer zorgde ervoor dat de band meer bekendheid kreeg binnen de rock-‘n-roll scene. Ze stonden erom bekend live vol passie en energie te spelen, wat hen geliefd maakte bij hun fans.

Naast “Buzz Buzz A Diddle It” bracht Matchbox nog andere hits uit, zoals “Rockabilly Rebel” en “Midnite Dynamos”. Hoewel ze niet zo bekend werden als sommige andere bands uit dezelfde tijd, had Matchbox toch een trouwe fanbase die genoot van hun aanstekelijke muziek.

Ondanks dat Matchbox niet langer actief is als band, wordt hun muziek nog steeds gewaardeerd door liefhebbers van rock-‘n-roll en rockabilly. “Buzz Buzz A Diddle It” blijft een klassieker die nog regelmatig te horen is op nostalgische radiostations.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.