Matchbox – When You Ask About Love

Matchbox

Matchbox – When You Ask About Love

Matchbox is een Engelse rockabilly-band die bekend staat om hun energieke optredens en aanstekelijke muziek. De band werd opgericht in 1971 en bracht verschillende hits uit gedurende de jaren ’70 en ’80.

“When You Ask About Love” is een van de bekendste nummers van Matchbox. Het werd uitgebracht als single in 1980 en behaalde hoge posities in de hitlijsten in zowel het Verenigd Koninkrijk als andere landen.

Geschiedenis van Matchbox

Oorspronkelijk begon Matchbox als een skiffle-groep, maar ze evolueerden al snel naar een meer rockabilly geluid. Ze werden beïnvloed door artiesten zoals Elvis Presley, Carl Perkins en Johnny Burnette.

In 1979 brak Matchbox internationaal door met hun album “Buzz Buzz A Diddle It“. Dit album bevatte het succesvolle nummer “When You Ask About Love” dat hen wereldwijd bekendheid gaf.

“When You Ask About Love”

Dit catchy nummer combineert snelle gitaarriffs met pakkende melodieën en heeft tekstuele thema’s die veel mensen kunnen relateren aan liefdesperikelen. Het wordt vaak beschouwd als een klassieker binnen het genre rockabilly.

Met “When You Ask About Love” bewees Matchbox dat ze niet alleen getalenteerde muzikanten waren, maar ook in staat waren om hits te produceren die het publiek aanspraken.

Kortom, Matchbox is een legendarische rockabilly-band en “When You Ask About Love” is een nummer dat nog steeds geliefd is bij fans van dit genre. Hun unieke sound en energieke optredens maken hen tot een onvergetelijke artiest.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.