MC Hammer – Have You Seen Her

MC Hammer

MC Hammer: Have You Seen Her

MC Hammer, geboren als Stanley Kirk Burrell op 30 maart 1962, is een Amerikaanse rapper, danser en ondernemer. Hij werd vooral bekend in de jaren ’90 met hits zoals “U Can’t Touch This” en “Too Legit to Quit”. Een van zijn meest populaire nummers is echter “Have You Seen Her”.

“Have You Seen Her” is oorspronkelijk uitgebracht door The Chi-Lites in 1971, maar MC Hammer bracht zijn eigen versie uit in 1990. Het nummer combineert elementen van hiphop met R&B en soulmuziek. Het refrein van het liedje is erg herkenbaar en gaat als volgt:

Oh I’m looking for my baby
And when I found my baby
I’m gonna hold her tight
Give her all my love all through the night.

In de bijbehorende videoclip van “Have You Seen Her” laat MC Hammer zijn kenmerkende dansmoves zien, waaronder de legendarische hammer pants. Deze wijde broeken werden al snel een iconisch mode-item dankzij de populariteit van MC Hammer.

Huidige activiteiten

Ondanks dat hij niet meer zo actief is in de muziekindustrie als vroeger, heeft MC Hammer nog steeds invloed op het gebied van muziek en entertainment. Hij heeft verschillende albums uitgebracht sinds zijn hoogtijdagen en blijft optreden tijdens speciale gelegenheden en evenementen.

Bovendien heeft MC Hammer zijn ondernemersvaardigheden ingezet om succesvol te worden in andere industrieën, zoals technologie en sociale media. Hij is een pionier op het gebied van digitale distributie en heeft zelfs een eigen zoekmachine gelanceerd genaamd “WireDoo”.

Al met al blijft MC Hammer een legendarische artiest die bekend staat om zijn muziek, dansmoves en

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.