Mc Hammer – U Can’t Touch This

Mc Hammer

Mc Hammer – U Can’t Touch This

Mc Hammer, wiens echte naam Stanley Kirk Burrell is, is een Amerikaanse rapper en danser. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met zijn hit “U Can’t Touch This” uit 1990.

“U Can’t Touch This” was de eerste single van Mc Hammer’s derde studioalbum “Please Hammer, Don’t Hurt ‘Em”. Het nummer combineert rap met samples van Rick James’ lied “Super Freak”. Het werd al snel een enorme hit en bereikte de top van de charts in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten.

Het kenmerkende geluid van het nummer wordt gekenmerkt door zijn aanstekelijke ritme en tekstuele boodschap over zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. De iconische zin “U can’t touch this” heeft bijgedragen aan het blijvende succes en herkenbaarheid ervan.

Naast het commerciële succes werd “U Can’t Touch This” ook geprezen om zijn baanbrekende videoclip, waarin Mc Hammer danste in baggy broeken (ook wel parachutebroeken genoemd) die sindsdien iconisch zijn geworden voor die tijd.

Met dit nummer wist Mc Hammer een brug te slaan tussen hiphop- en popmuziekgenres. Hij opende daarmee nieuwe mogelijkheden voor andere artiesten binnen deze genres en droeg bij aan hun acceptatie in de mainstream muziekindustrie.

Ondanks dat hij nooit dezelfde mate van succes behaalde als met “U Can’t Touch This”, blijft Mc Hammer een belangrijke figuur in de geschiedenis van de hiphopmuziek en wordt hij nog steeds herinnerd om zijn invloed op de populaire cultuur.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.