Meat Loaf – Rock And Roll Dreams Come Through

Meat Loaf

Meat Loaf: Rock And Roll Dreams Come Through

Meat Loaf, geboren als Michael Lee Aday, is een Amerikaanse rockartiest die vooral bekend staat om zijn krachtige stem en theatrale optredens. Hij brak door met het album “Bat Out of Hell” uit 1977, waarvan het nummer “Rock And Roll Dreams Come Through” een grote hit werd.

Over het nummer

“Rock And Roll Dreams Come Through” is geschreven door Jim Steinman, de vaste songwriter van Meat Loaf. Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen voor het album “Bad for Good”, maar belandde uiteindelijk op Meat Loaf’s derde studioalbum “Bat Out of Hell II: Back into Hell”. Het is een episch rocknummer met bombastische arrangementen en emotionele teksten.

Het succes

“Rock And Roll Dreams Come Through” bereikte wereldwijd hoge posities in de hitlijsten. In Nederland behaalde het nummer zelfs de top 10 van zowel de Mega Top 50 als de Nederlandse Top 40. De combinatie van Meat Loaf’s karakteristieke stemgeluid en Steinman’s meeslepende songwriting maakte dit nummer tot een onvergetelijke klassieker in de rockgeschiedenis.

Theaterproducties

Niet alleen muzikaal was Meat Loaf betrokken bij theaterproducties, hij heeft ook acteerervaring opgedaan in diverse films en musicals. Zijn unieke stijl en energieke performances hebben hem een trouwe fanbase opgeleverd.

Met “Rock And Roll Dreams Come Through” heeft Meat Loaf een tijdloos rocknummer gecreëerd dat nog steeds geliefd is bij vele fans over de hele wereld. Zijn unieke stem en theatrale optredens maken van elke live-uitvoering een spektakel dat je niet wilt missen!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.