Mecano – Hijo De La Luna

Mecano

Mecano – Hijo De La Luna

Hijo De La Luna is een populair nummer van de Spaanse band Mecano. Het werd uitgebracht in 1988 als onderdeel van hun album “Descanso Dominical”. Het lied vertelt het verhaal van een jonge zigeunerin die bidt tot de maan om haar ongeboren kind te beschermen.

De tekst en melodie van Hijo De La Luna zijn geschreven door José María Cano, lid van Mecano. Het nummer heeft verschillende covers en interpretaties gekend door artiesten over de hele wereld.

Betekenis

Het nummer verkent thema’s zoals liefde, jaloezie en opoffering. Het vertelt het tragische verhaal van een jong meisje dat zwanger raakt buiten het huwelijk. Ze smeekt de maan om hulp bij het vinden van een man die haar kind wil accepteren.

Het lied roept emotie op bij luisteraars door middel van sterke teksten en melodieuze muziek. Mecano slaagt erin om met hun unieke stijl gevoelige onderwerpen aan te kaarten in hun muziek.

Populariteit

Hijo De La Luna was een grote hit voor Mecano en is nog steeds geliefd bij fans over de hele wereld. Het wordt vaak beschouwd als een iconisch nummer binnen de Spaanstalige muziekwereld.

Dankzij dit lied heeft Mecano veel internationale erkenning gekregen, waardoor ze konden uitgroeien tot een van de meest succesvolle Spaanse bands aller tijden.

Met hun mix van pop, rock en new wave muziekstijlen hebben ze een blijvende indruk achtergelaten op de muziekindustrie.

Hijo De La Luna is nog steeds te horen op radiozenders en wordt vaak gecoverd door andere artiesten. Het heeft zijn plaats verdiend als een tijdloos nummer in de muziekgeschiedenis

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.